Bij Trek houden we net als jou van fietsen. We begrijpen daarom als geen ander dat je het liefst meteen op je nieuwe fiets wegrijdt zodra je een keuze hebt gemaakt. Het is je waarschijnlijk opgevallen dat je momenteel rekening moet houden met een langere levertijd van je fiets dan jij en wij graag zouden willen. Hoe dat komt? Dat leggen we je graag uit.

2021 Trek Slash 37 1 660x496 2

De bike boom: grote vraag naar fietsen

De belangrijkste reden voor langere levertijden is de explosieve groei in bestellingen van fietsen. We noemen het ook wel de Bike Boom. Het coronavirus heeft ervoor gezorgd dat veel mensen ontdekten hoe lekker het is om buiten te sporten, en vooral om te fietsen! Wereldwijd is het aantal bestelde Trek fietsen explosief gestegen. En ook in 2021 zal dit verder groeien. We zijn natuurlijk ontzettend blij dat we met nog meer mensen het fietsplezier mogen delen, maar het zorgt ook voor de nodige uitdagingen.

Bij Trek hebben we snel geanticipeerd op de stijging in het aantal bestellingen, maar zo’n grote plotselinge stijging is helaas iets wat onze fabrieken en onze toeleveranciers niet op korte termijn kunnen produceren. Het kost tijd om in onze fabrieken en bij onze leveranciers de productie te vergroten. Vanuit Trek doen we er alles aan om de productie op te schroeven, zodat we jouw nieuwe fiets zo snel mogelijk kunnen leveren. We adviseren je om regelmatig contact met je dealer te houden, zij kunnen zien wat de meest accurate en realistische levertijd is.

Levertijden toeleveranciers lopen op

Niet alleen bij Trek zijn er veel meer fietsen besteld, maar ook bij andere merken. Dit zorgt voor een grotere druk bij onze leveranciers. Wereldwijd zijn er een paar grote toeleveranciers voor fietscomponenten, waardoor de groei voor een groot deel door een aantal toeleveranciers moet worden opgevangen. De levertijden van bijvoorbeeld schakelgroepen en remmen zijn opgelopen van enkele weken naar 6-14 maanden. Dat zorgt er uiteindelijk ook voor dat de levertijd van fietsen oploopt, want zonder onderdelen geen complete fiets.

Verschuiving van leverdatum

Het kan voorkomen dat we nadat een fiets is besteld de geplande leverdatum naar voren of naar achteren schuiven. De verschuiving van levertijd heeft alles te maken met de langere levertijd van onderdelen, de krapte in de wereldwijde goederenvervoercapaciteit en veranderingen in de planning van de productie in onze fabrieken en assemblage in Duitsland door bijvoorbeeld COVID impact. Al deze factoren hebben invloed op elkaar en zijn erg afhankelijk van elkaar. Hier hangt een hele complexe planning aan vast. Dat betekent dat jouw fiets soms later wordt geleverd dan oorspronkelijk verwacht. We doen er alles aan om de leverdatum zo realistisch en betrouwbaar mogelijk door te geven aan jou en onze Trek-dealers. We excuseren ons bij voorbaat voor deze verschuivingen.

We hopen dat je geduld wordt beloond en je binnenkort alsnog kunt genieten van je nieuwe Trek!

 

Ride Bikes. Have Fun. Feel Good.